Video: kinderen kopen alcohol met gemak

Video: kinderen kopen alcohol met gemak

Het TV programma RamBam ging op onderzoek uit. Is het voor een 15 jarig meisje eenvoudig om aan alcohol te komen. Vanuit mijn praktijk weet ik dat het antwoord hierop volmondig “ja” is, maar telkens als ik dit weer bevestigd zie sta ik toch weer verbaasd.

Het 15-jarig meisje krijgt sixpackjes Bier mee, Rose en zelfs een fles whisky! Kijk en huiver hoe de naleving van de drank- en horecawet bij supermarkten en slijterijen er voor staat.
(Zie je de video niet? Druk op F5 (refresh) om het opnieuw te proberen)

Bekijk de video in andere formaten.
Als je nu denkt dat het in de horeca er beter aan toe gaat? Nee dus, zo ondervonden de redacteuren van Ondertussen.nl. Zij deden een mysterie shop onderzoek al weer een jaar geleden, met het volgende resultaat:

Zal de nieuwe Drank- en Horecawet verandering gaan brengen? Ik vraag het me af. Het toezicht gaat naar de gemeenten en ik vraag me af of alle gemeenten in Nederland een opsporingsambtenaar vrij kunnen maken om alle aspecten van de Drank- en Horecawet te controleren in hun gemeente. Dus vooralsnog vrij spel voor drankhandelaren.